Európai KYUSHO Akadémia
 
MI A KYUSHOkyusho_kyusho.htmlshapeimage_3_link_0
KYUSHO TÖRTÉNET

A KYUSHO Jitsu ősi fejlődése tulajdonképpen megegyezik valamennyi délkelet-ázsiai harcművészet történetével. Indián, Kínán keresztül jutott el Okinawa szigetére.


A harcművészetek fejlődése, a változások folyamán az igazi harci értékkel bíró, klasszikus, valójában katonai rendszerekből, „Jitsu”-ból, ahol a megsemmisítés, vagy harcképtelenné tétel volt a lényeg, a testi – lelki – szellemi harmóniát, önfejlesztést és nevelést előtérbe helyező tradicionális harcművészetek „do” jöttek létre.


Ezekből fejlődtek ki a mai modern küzdő sportok, ahol a lényeg a meghatározott szabályok szerinti pontszerzés, miközben a szabályok mindjobban előtérbe helyezik a modern atléták testi épségének védelmét.

Ily módon a valódi, megsemmisítő harci jelleg átalakult, illetve elveszett.


A „modern” KYUSHO jitsut George A. Dillman (10. dan) alapította, aki az amerikai harcművészeti élet egyik meghatározó egyénisége. Fiatal korában a legsikeresebb versenyző volt, több mint 300 versenyt nyert meg a legrangosabbak közül.

Ezek után találkozott Hohan Soken (1972) és Seiyu Oyata (1980) okinawai mesterekkel, akik elindították őt a KYUSHO jitsu tanulmányozásában.

Dillman ezzel a segítséggel elindulva, tizenöt év intenzív tanulás, a legelismertebb mesterekkel történő gyakorlás, és orvosi-anatómiai kutatás után alapította meg a modern KYUSHO jitsu rendszerét, amely visszahozza a harcművészetek technikáinak, mozdulatainak eredeti, valódi értelmezéseit.

India - az elefánt kyusho pontjai

Kína - Nagyfal

Okinawa - Kína, Taiwan és Japán között

Okinawa- Ryukyu szigetek

A KYUSHO története

KYUSHO